skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Partajul bunurilor comune in urma unui divort

 

  partaj-divort

Partajul reprezinta operaţiunea juridica prin care se impart in mod egal bunurile comune ale unui cuplu aflat in divort.

Legislatia in vigoare din Romania din Noul Cod Civil permite demararea divortului in aproximativ 30 de zile de la depunerea cererii, asta doar in cazul in care divortul este efectuat prin acord la Starea Civila sau la notar. Daca divortul este efectuat in instanta si exista acord intre ambele parti, totul se poate finaliza chiar la primul termen de judecata.

Partajul poate fi judecat o data cu divortul sau dupa divort. Daca ambii sunt de acord cu partajul,  un avocat este cel ce te poate ajuta in redactarea intelegerii, pe care o va prezenta in fata instantei.

 

Tipuri de partaj:

  • pe cale conventionala (trebuie sa existe acordul unanim si valabil exprimat al sotilor);
  • pe cale judiciara (este realizat de instant de judecata).

 

Acte necesare pentru implementarea actiunii de partaj:

  • cerere de chemare in judecata;
  • acte doveditoare privind proprietatea bunurilor;
  • dovada achitare taxa de timbru judiciar + timbru judiciar.

Principala regula in cadrul unui partaj de bunuri comune este ca fiecare sot primeste jumatate-jumatate din totalitatea bunurilor achizitionate in timpul casniciei, cum ar fi: mobila, tablouri, terenuri, case, actiuni in societati  comerciale infiintate in timpul casatoriei s.a.

 

Bunuri care nu intra la partaj

  • Bunuri primite de unul dintre soti cu titlu de mostenire.
  • Bunuri primite de unul dintre soti cu titlu de donatii.
  • Creante nascute inainte de incheierea casatoriei si realizate in timpul casatoriei.
  • Bunuri destinate exercitarii profesiei.
  • Bunuri obtinute prin schimbul cu un bun propriu.

 

Foarte important de stiut este ca partajul se face numai intre soti, copiii sau rudele nu trebuie sa aiba nici un fel de implicare si nici un fel de pretentii. In cazul in care bunurile primite de unul dintre soti depaseste valoare bunurilor ramase la celalalt, situatia se va echilibra prin sluta, adica cel ce a primit mai mult plateste diferenta celuilalt.

In procesul de partaj, asistenta unui Avocat Divort este mai mult decat necesara.

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design