skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Dupa ce reguli se desfasoara Inspectia Tehnica Periodica a autovehiculelor dupa data de 20 mai si ce prevede Codului rutier despre verificarea starii tehnice a vehiculelor

Dupa ce reguli se desfasoara Inspectia Tehnica Periodica a autovehiculelor dupa data de 20 mai si ce prevede Codului rutier despre verificarea starii tehnice a vehiculelor

  • Ce va prevede legislatia despre Inspectia Tehnica Periodica

O tema de actualitate in prezent este cea referitoare la noile reguli privind Inspectia Tehnica Periodica. Anume ca,din data de 20 mai 2018 autovehiculele vor putea trece de ITP numai daca prezinta defecte minore.

In cazul cand inspectia constata defecte mai grave,acestea vor trebui remediate în maximum 30 de zile dupa care se va face o noua inspectie tehnica.

 

Asadar,mașinile vor trece de ITP în funcție de gravitatea defectelor pe care le au,conform regulilor pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini prevazute în Legea 260/2017pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

 

Legea 260/2017 prevede ca,în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției.

Legea mentionata se mai refera si defineste situatiile cand inspectia tehnica constata la autovehicule deficiente majore si deficiente  periculoase.

Conducatorii auto vor fi informati,inspectia tehnica nu va fi trecuta,urmand ca dupa remediere sa se prezinte la o noua inspectie tehnica.

 

  • Ce prevede Codul rutier despre verificarea tehnica a autovehiculelor

 

Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.

 

Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală de prim ajutor,două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate.

 

Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulaţie, autovehiculele şi tractoarele agricole sau forestiere, remorcile şi tramvaiele trebuie să fie omologate în condiţiile legii.

Categoriile de vehicule care pot fi admise în circulaţie fără a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, cu avizul Ministerului Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

Documentul care atestă omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberată în condiţiile legii.

Pentru a fi menținute în circulație, vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepția mașinilor autopropulsate cu o viteză maximă constructivă care nu depășește 25 km/h, a autovehiculelor cu șenile, a tramvaielor și a vehiculelor cu tracțiune animală, se supun inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare.

 

Inspecţia tehnică periodică se efectuează în staţii autorizate, conform legislaţiei în vigoare.

Pentru autovehiculele şi tractoarele agricole sau forestiere aparţinând instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, inspecţia tehnică periodică se poate efectua şi în staţii proprii, autorizate potrivit legii.

Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.

 

Constatarea defecţiunilor tehnice ale vehiculelor se face de către poliţia rutieră, iar verificarea stării tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de către poliţia rutieră, împreună cu instituţiile abilitate de lege.

 

  • Alte articole de acelasi autor:

Ce masuri trebuiesc intreprinse daca ti-a fost avariata masina;

Ce avantaje prezinta solicitarea de despagubiri accidente in cadrul procesului penal;

Actiunea in despagubire dintr-un contract de asigurare nu poate fi respinsa doar pentru motivul ca asiguratul nu a reclamat evenimentul in termenul prevazut in contract;

Ce prevede Ordinul nr. 1343/2006 din 06/11/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis.

In ce situatii autoritatea parinteasca este exercitata dupa divort doar de catre un parinte.

Responsabilitate,professionalism,loialitate fata de client

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media