skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Ce masuri trebuiesc intreprinse daca ti-a fost avariata masina

 

 

Ce masuri trebuiesc intreprinse daca ti-a fost avariata masina

 

In masura in care este posibil dat fiind starea de stres inerenta, ar fi bine sa obtii cat mai multe indicii favorabile despre locul si imprejurarile in care s-a produs accidentul, pe care sa le valorifici ulterior cu ocazia solicitarii recuperarii daunei.

  1. Identificarea si consrvarea datelor favorabile despre accident

 

In acest sens, este util sa-ti notezi numele si numerele de telefon ale martorilor care au avut posibilitatea sa observe accidentul dar si alte date, cum ar fi cele legate caracteristicile locului si masinile prezente in zona.

martorii vor putea fi audiati atat la urmarirea penala cat si in instanta si astfel vei avea posibilitatea sa probezi sustinerile in aparare.

Este bine cunoscut faptul ca cel  care are o pretentie in justitie, in cazul de fata fiind vorba de o vatamare in urma unui accident de circulatie, va trebui sa o probeze caci numai astfel va putea sa obtina despagubiri materiale si morale pentru prejudiciile suferite.

 

De multe ori s-a dovedit de un real ajutor identificarea unei camere de supraveghere in zona in care a avut loc accidentul. Am constatat  ca si efectuarea de fotografii la fata locului poate reprezenta un aspect ce poate fi valorificat  in dovedirea conditiilor in care  s-a produs accidentul.

Sa fiti atent ca celalt conducator auto sau alte persoane sa nu schimbe pozitiile autovehiculelor sau sa modifice alte eventuale probe de la fata locului.

 

 2.Anunti organul de politie si obtii autorizatia de reparare

 

Una dintre primele masuri va fi sa anunti Politia iar in caz de vandalism este, de asemenea necesara prezenta politiei la locul accidentului. Organul de politie iti va elibera un proces verbal pe care trebuie sa il prezinti intr-un centru de constatare daune si se va deschide dosarul de dauna.

 

 

 

  1. Legatura cu societatea de asigurare

 

Daca masina nu este deplasabila iar evenimentul este acoperit prin polita, unele societati de asigurare iti ofera posibilitatea sa beneficiezi de tractare si asistenta rutiera cu titlu de bonus. In cazul societatii de asigurare Generali sunati la 0313.200.222 (Europ Assistance) urmand ca o platforma sa se deplaseze la locul accidentului pentru a transporta autoturismul la cel mai apropiat service.

Cu nota de constare si autorizatia de reparatie urmeaza sa te prezinti la unul dintre service-urile partenere ale societatii de asigurare sau poti sa alegi un alt service.

 

Unele societati de asigurare au decontare directa cu service-urile partenere, astfel ca vei putea ridica masina intr-un timp mai scurt dupa ce dosarul este finalizat.

In situatia in care doresti sa repari masina la alt service decat cel agreat de societatea de asigurare, urmeaza sa completezi cererea de despagubire si sa prezinti documentele care sa ateste efectuarea reparatiei: factura de la service, dovada platii, deviz detaliat operatii piese si manopera

 

  1. In situatia unei vatamari corporale obtineti documente medicale

 

Daca ati suferit o vatamare corporala intr-un accident de circulatie ca avocat recuperari daune auto va sfatuiesc ca in cel mai scrt timp posibil sa va deplasati la medic in scopul de a constatata leziunile suferite

Daca este necesar sa urmezi un tratament medical si mai ales daca vei suferi o interventie chirurgicala trebuie sa pastrezi toate actele medicale care au legatura cu vatamarile suferite. Acestea vor proba cheltuielile pe care le-ati facut si instanta va dispune  sa fie recuperate de la societatea de asigurari.

 

Din aceleasi ratiuni se vor pastra si documentele care atesta zilele de concediu medical acordate( in functie de aceasta se va stabili incadrarea juridica a faptei) precum si cele legate de ingrijirile medicale si de recuperare. Daca accidentul s-a soldat cu decesul victimei aveti in vedere toate cheltuielile legate inmormantare, cum ar fi pomenile, monumentul funerar, ritualurile crestinesti.,sumele urmand sa fie cerute in instanta si recuperate de la societatea de asigurari.

 

Apreciez ca este recomandabil sa solicitati serviciile unui avocat specializat in accidente rutiere pentru a obtine despagubiri la valoarea reala a prejudiciului. Onorariul pe care-l platiti avocatului reprezinta o cheltuiala pe care ati facut-o si va fi recuperata de la societatea de asigurare.

 

 

-ce avantaje prezinta solicitarea de despagubiri acordate in cadrul ptocesului penal.

-de ce este nevoie ca un avocat despagubiri accidente sa te asiste la o societate de asigurare.

-in ce conditii asiguratorul raspunde pentru repararea prejudiciului cauzat prin accident auto.

 

aceeasi tema:

-in caz de accident asiguratorul raspunde chiar daca a intervenit impacarea partilor in procesul penal.

-ce trebuie sa stim despre pagubele acoperite prin asigurarea de raspundere civila .

-amanarea dosarului privind falimentul ASTRA si consecintele privind data platii despagubirilor.

Av. Tudor Ion

0724260393

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design