skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Cum pot fi evitate accidentele auto si contraventiile prin conducerea preventiva

Cum pot fi evitate accidentele auto si contraventiile prin conducerea preventiva  

Conduita preventiva a fost definita ca fiind comportamentul rutier care asigura prevenirea accidentelor, prin anticiparea si evitarea actiunilor incorecte ale partenerilor de drum, precum si adoptarea vitezei de deplasare la conditiile meteo-rutiere specific.

Desigur ca pentru a avea o conduita preventiva trebuie sa cunosti si sa aplici legislatia rutiera, deci normele de circulatie, regulile de conducere a autovehiculelor, sa dai dovada de un comportament disciplinat in trafic.

 

De exemplu, depasirea pe timp de noapte, inainte de a incepe depasirea este recomandabil sa se semnalizeze prin schimbarea luminii dedrum cu lumina de intalnire pentru a-l atentiona pe conducatorul care circula in fata ca urmeaza sa fie depasit. Consecinta este ca, se creaza posibilitatea ca cei doi conducatori sa-si sincronizeze modul in care folosesc luminile.

 

De asemenea, noaptea pe un drum iluminat este interzisa utilizarea luminilor de drum. In localitati si in afara acestora se vor folosi luminile de intalnire. In mod asemanator se va proceda sip e timpde ploaie.

Imagini pentru imagini conduita preventiva

Din pacate, conducatorii auto cunosc ca in trafic se intalnesc si participanti agresivi, nepoliticosi sau care nu respecta regulile de circulatie.

Din acest motiv trebuie sa se dea dovada de concentrare a atentiei si vigilenta cu privire la evenimentele din trafic.

Aceasta nu exclude insa o atitudine relaxata la volan precum si controlul tuturor manevrelor care se efectueaza.

 

Cunoasteti ca, drept urmare a neregulilor mai sus aratate pot apar anumite incidente in trafic, dintre care mai frecvente sunt urmatoarele.

 

Tamponarea este acel incident in trafic in care se produce avarierea a cel putin unui vehicul fara a se  provoca si vatamari ale integritatii corporale a unei persoane.

Conform art. 75 din O.U.G. nr.195/2002 accidentul de circulaţie este evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:

-s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;

-a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;

-în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;

 

Contactarea unui avocat specializat in accidente auto este necesara in asemena cazuri pentru ca acesta are cunostintele juridice, experienta si abilitatea necesara pentru a va consilia cu privire la  ceea ce trebuie sa faceti in caz de accident,  daca sunteti acuzat de producerea unui accident ori daca sunteti victima unui accident.

 

Desigur ca veti beneficia de analiza cazului in conditii calificate si in functie de circumstantele cauzei, initia demersul juridic adecvat.

 

Deasemenea, un avocat specializat in legislatie rutiera va poate acorda consultanta, asistenta si va poate reprezenta interesele in situatia in care sunteti sanctionat pentru savarsirea unei contraventii rutiere sau sunteti acuzat de o infractiune rutiera.

Imagini pentru imagini conduita preventiva

Daca apreciati ca nu sunteti vinovat de savarsirea unei contraventii pentru care s-a intocmit un proces-verbal aveti posibilitatea sa formulati plangere contraventionala in termenul de 15 zile prevazut de lege.

Este posibil sa nu posedati cunostintele juridice necesare in acest domeniu, astfel ca aveti posibilitatea sa contactati un avocat care sa va  redacteze plangerea si, in contiuare sa va reprezinte interesele in instanta de judecata.

 

In situatia in care sunteti acuzat de savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei rutiere, este recomandabil sa apelati  la consultanta, asistenta si reprezentare de catre avocat  in cadrul procesului penal, respectiv la urmarirea penala si la instanta de judecata.

 

In alte situatii este necesar sa apelati la un avocat pentru a va apara interesele in relatiile cu societatea de asigurare pentru a primi daunele materiale si morale la care aveti dreptul.

 

Alte articole de acelasi autor:

 

– Avocat drept contencios si administrativ;

 

-In ce situatii conflictul de interese este apreciat ca fiind infractiune;

Ce se poate invoca la contestarea unei contraventii de viteza constatate prin aparatul radar;

Care sunt obligatiile conducatorului autovehiculului care se angajeaza in depasire si a celui depasit;

Ce prevede Codul civil despre polita de asigurare;

CARE ESTE OBIECTUL DREPTULUI FINANCIAR.

 

www.avocat-tudor.ro

0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media