skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Stampila ar putea disparea de la 1 iulie

Oamenii de afaceri din Romania au obtinut promisiunea Ministerului Finantelor Publice de a elimina stampila din data de 1 iulie a acestui an.

Atat persoanele fizice, cat si cele juridice nu vor mai avea nevoie de stampila institutiilor subordonate Ministerului Finantelor. Nu se stie inca concret cu ce se va inlocui aceasta, insa masura nu va fi luata pentru moment de toate institutiile statului.

Scopul eliminarii utilizarii stampilelor este acela de a simplifica normele administrative. In UE, nu se utilizeaza stampila. Din cate s-a constatat, Romania si Bulgaria sunt singurele tari europene care mai utilizeaza stampila.

Conform Legii nr. 31/1990, firmele se identifica prin denumire, numar de inregistrare in registrul comertului si cod unic de inregistrare (CUI), dar nu si prin stampila.

avocat-tudor

Capitalul social minim al unei firme ar putea fi modificat

 

Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, a declarant ca sunt necesare reglementari noi si in privinta capitalului social minim al unei firme, care este prea mic in prezent, in valoare de 200 lei.

Oamenii de afaceri sustin ca au avut deja o serie de intalniri cu ministrul Finantelor Publice, in care au fost sustinuti sa vina cu propuneri de simplificare a procedurilor. Dorinta tuturor este de a avea o economie moderna, ca in celelalte tari europene, unde iti poti infiinta o firma in cateva minute si unde nu ai nevoie de atat de multe documente inutile.

In ceea ce priveste controalele ANAF, reprezentatii mediului de afaceri au precizat ca aceste controale ANAF ar trebui anuntate din timp si simplificate, deoarece durata unui control este foarte mare. O alta referire este facuta pentru necesitatea modernizarii Trezoreriei pentru fluidizarea fluxului de plati, prin acceptarea platilor online si  depunerea unei singure declaratii pentru toate taxele datorate statului.

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media