skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com
Pensia De Intretinere
pensie de intyretinere majorare

Pensia de intretinere, datele care nu trebuie sa lipseasca ca sa obtii majorarea acesteia

Pensia de intretinere, datele care nu trebuie sa lipseasca ca sa obtii majorarea acesteia

Pensia de intretinere poate fi majorata in anumite conditii printr-o cerere adresata instantei de judecata. De altfel, ca avocat in Baroul Bucuresti Bucuresti am constatat ca pe rolul instantelor se afla deseori dosare ce au ca obiect majorarea pensiei de intretinere.
Situatiile in care se impune majorarea pensiei de intretinere sunt n raport de nevoile minorului si veniturile paratului. Legea da posibilitatea persoanei care se considera prejudiciata in acest sens sa sesize instanta cu o astfel de cerere.
Trebuie avut in vedere ca in materie civila, in principiu, procesul civil nu se declanseaza din oficiu. Numai la cererea celui a carui drept a fost incalcat.

Ce trebuie sa cuprinda cererea de majorare a pensiei de intretinere

Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere, ca orice cerere de chemare in judecata adresata instantei, trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru ca sa fie admisa.
Aceasta trebuie formulata in scris si sa cuprinda indicarea instantei careia ii ei este adresata, De asemenea, numele, prenumele, domiciliul sau resedinta partilor, numele si prenumele reprezentantilor si datele lor de identificare, motivele cererii, semnatura.

In plus, in cazul in care instanta este sesizata cu o astfel de cerere, reclamantul va solicita ca prin hotararea pe care o va pronunta instanta sa dispuna majorarea pensiei de intretinere stabilite, pe seama paratului si in favoarea minorului. in raport cu nevoile de intretinere ale minorului si mijloacele materiale ale paratului, cu incepere de la data introducerii cererii si pana la majorat.

De asemenea,se va solicita instantei obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata.

Motivele cererii de majorare a pensiei de intrtinere
O problema importanta care trebuie expusa in mod corespunzator in redactarea cererii o reprezinta aratarea motivelor cererii.
Evident  ca nu se vor omite din expunere si se va arata cu claritatea necesara intelegerii de catre instanta. Se prezinta date despre ce a stabilit instanta care a judecat cauza anterior cu privire la exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului. Despre modalitatea de pastrare a legaturilor personale ale paratului cu minorul precum si in ce consta obligatia acestuia de a contribui la cheltuielile de crestere,educare si invatare.

Pensia de intretinere, motivarea cuantumului acesteia

De asemenea, sunt necesare precizari referitoare la cuantumul pensiei de intretinere, modalitatea in care s-a stabilit cuantumul pensiei de intretinere si de cand anume.

Raportat la aceste date, se va motiva in mod corespunzator faptul ca nevoile de intretinere ale minorului au crescut. Se va argumenta   despre veniturile paratului, astfel ca si posibilitatile materiale ale acestuia s-au majorat.

Asadar, sunt necesare referiri concrete care sa sustina cererea de majorare a pensiei de intretinere. Ca sunt datorata pentru cheltuielile de crestere,educare si invatare ale minorului, in raport cu nevoile acestuia si cresterea veniturilor paratului.

Probele ce se cer pentru a se majora pensia de intretinere

Pentru dovedirea pretentiilor se va solicita instantei admiterea de probe. Acestea pot fi,  interogatoriul paratului, adeverinta privind veniturile nete ale paratului, certificatul fiscal privind veniturile realizate. Cu alte cuvinte, prin ce dovezi intentionati sa demonstrati cele aratate in actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere.

Se vor anexa copii certificate de pe acte si documente in sustinerea cererii. Certificatul de divort, hotararea de divort, certificate de nastere minor, acte care sa dovedeasca nevoile crescute ale minorului.

Cabinetul de avocatura Tudor Ion, din Bucuresti, va poate ajuta in rezolvarea problemelor din dreptul familiei

Alte articole de acelasi autor
-In caz de refuz nejustificat autoritatea publica poate fi obligata sa elibereze certificatul de urbanism;
–Cum solicitati audierea ca martori a rudelor in cazul contraventiilor la regimul circulatiei rutiere;
–Ce trebuie sa stim, conform avocat asigurari despre ce reprezinta si ce riscuri acopera asigurarea RCA si asigurarea facultativa CASCO;
-Avocat penalist Bucuresti;
–In ce situatii se poate limita programul de vizitare a minorului de catre un parinte dupa divort;
–In ce situatii desi legea da posibilitatea incetarii procesului penal prin impacare sau acord de mediere unele persoane nu pot beneficia de aceste prevederi;
–Ce trebuie sa stim in opinia unui avocat infractiuni trafic si consum de droguri despre ce prevede Legea nr.143/2000;
-Concedierea salariatului pentru necorespundere profesionala.
Profesionalism,responsabilitate,loialitate fata de client.
www.avocat-tudor.ro
0724260393

Avocat Bucuresti

[fc id='1'][/fc]

Back To Top