skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

In ce conditii chiar si tolerarea consumului illicit de droguri intr-un spatiu pus la dispozitie constituie infractiunea prevazuta de art.5 din Legea nr.143/2000

In ce conditii chiar si tolerarea consumului illicit de droguri intr-un spatiu pus la dispozitie constituie infractiunea prevazuta de art.5 din Legea nr.143/2000

In practica instantelor au existat cazuri in care au fost cercetate persoane ce pun la dispozitie anumite spatii pentru intalnirea unor persoane, care sa consume impreuna droguri sau doar tolereaza astfel de activitati in spatiile ce le apartin.
Totodata,persoanele consumatoare de droguri cunosc despre existenta unor astfel de spatii,in care pot consuma droguri si le frecventeaza pentru a se droga in comun.
Spatiile respective pot sa fie puse la dispozitia consumatorilor cu stiinta de catre persoana care le detine sau intretine sau doar ca aceasta activitate sa fie tolerata pentru intalnirile consumatorilor de droguri.

Legea penala romana descurajeaza si pedepseste consumul organizat de droguri de catre mai multe persoane in acelasi loc.
De aceea,intr-un asemenea caz,persoanele care acorda folosinta spatiilor in vederea consumului illicit de droguri pot sa cada sub incidenta art.5 din Legea nr.143/200 si sa fie cercetate pentru savarsirea infractiunii de organizaresi tolerare a consumului illicit de droguri.
In literatura juridica s-a aratat ca organizarea consumului de droguri pentru public este o fapta extrem de grava,deoarece incalca interdictia consumului de droguri si contribuie la raspandirea flagelului toxicomaniei.

• In ce consta infractiunea
Infractiunea consta in punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinţe sau a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri.
Sanctiunea este închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

• Care sunt modalitatile si formele de comitere a infractiunii
Din analiza continutului acestei infractiuni se observa ca poate fi comisa in urmatoarele modalitati:
-printr-o actiune,de a pune la dispozitia publicului un local,o locuinta sau un loc amenajat pentru consumul illicit de droguri.
-prin omisiune,tolerarea consumului illicit de droguri in locurile mai sus aratate.
In mod concret,prin aceste acte materiale unele persoane au posibilitatea de a folosi locurile mentionate in vederea consumului illicit de droguri.

• Ce conditii sunt necesare pentru existenta infractiunii
-sa se puna la dispozitieun spatiu,iar cel care-l detine sa stie ca cei care-l frecventeaza consuma droguri;
-in spatiile puse la dispozitie sa se intalneasca mai multe persoane care cunosc ca locatia respectiva este destinata consumului de droguri.

Este important de retinut ca,asa cum s-a aratat in literatura de specialitate, fapta constand in intalnirile intamplatoare dintre consumatorii de droguri, prin rotatie,la locuinta fiecaruia dintre ei,nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.5 din Legea nr.143/2000.

-persoanele care frecventeaza locatia pusa la dispozitie trebuie sa fie consumatoare de droguri.
-spatiile sa fie puse la dispozitie cu stiinta si pentru consumul illicit de droguri.
• Alte articole de acelasi autor:
-Ce neregularitate a procesului verbal de contraventie rutiera se poate invoca in instanta conform ultimei hotarari a instantei supreme publicate recent in Monitorul Oficial
–Persoana retinuta in flagrant, cercetata pentru infractiunile de acces ilegal la un sistem informatic si efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos fiind surprinsa ca efectua operatiuni cu carduri falsificate;
–Ce a avut in vedere I.C.C.J cand a dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului ca urmare a împăcării părţilor.
-In ce conditii in cazul cererii de divort din culpa exclusiva a paratului acesta poate fi obligat la plata unei prestatii compensatorii sub forma unei rente viagere;
–Cum solicitati audierea ca martori a rudelor in cazul contraventiilor la regimul circulatiei rutiere;
-Din ce motive DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de favorizarea faptuitorului in cazul persoanelor condamnate care apar ca autori de lucrări științifice;
–In ce conditii asiguratorul raspunde pentru repararea prejudiciului cauzat prin accident;
– Ce inseamna un avocat in Uniunea Europeana;
–Conditiile in care este angajata raspunderea administratorului fata de Societatea Comerciala;
–Criterile pe baza carora daunele morale sunt apreciate de Inalta Curte de Casatie si Justitie acordarea daunelor morale in cazul unui prejudiciu de imagine.
Cabinet avocat Tudor Ion
Responsabilitate, profesionalism,loialitate fata de client.
www.avocat-tudor.ro
0724260393
avocat_tudorion@yahoo.com

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design