skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

DNA a facut perchezitii la CJ Iasi, la sediile unor societati comerciale si la persoane fizice

DNA a facut perchezitii la CJ Iasi, sediile unor societati comerciale si persoane fizice

Intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie se arata ca procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015.

 

În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Raportat la actele procedurale efectuate în aceasta cauză se precizeaza că, atunci când împrejurările vor permite, vor fi oferite detalii suplimentare.

 

Referitor la cele de mai sus in Ziarul de Iasi se arata ca procurorii au descins la CJ Iași în jurul orei 7:30, exact la începutul programului de lucru iar directoarea EuroNEST, Alina Popa si directorul adjunct, Marius Dangă, nu erau la birou.

Președintele interimar al CJ, Victorel Lupu, a precizat că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), dar că nu ar fi vizat niciun salariat.

 

Se mai arata ca surse din cadrul CJ afirma, însă, că este luat in vizor și biroul lui Victorel Lupu, acesta coordonând activitatea EuroNEST după suspendarea din funcție a președintelui ales al CJ, Cristian Adomniței.

Conform unor surse, controalele ar viza și proiectul parcului agroindustrial de la Lețcani Transagropolis.

 

Conform aceluiasi ziar, Aurel Dobașu, una dintre persoanele vizate, a făcut urmatoarele precizări:

„Eu cred că sunt victima colaterală. Am oferit anchetatorilor tot ce au cerut, am colaborat cu aceştia. Bizar este ca percheziţiile au fost făcute pe o plângere identică cu cele depuse în trecut de BZI. În cazul uneia dintre firmele verificate, Iaşi câstigă SRL, aceasta nici nu mai există. Am avut un control anul trecut de la Finanţe atunci când inspectorii au luat la puricat documentele contabile din 2008 până în 2014 şi nu au găsit nimic”, a spus Aurel Dobaşu, patronul Tele M.

Acesta a mai spus că percheziţii au avut loc şi la domiciliul său. A infirmat însă informaţia conform căreia a fost citat pentru a se prezenta la DNA.

 

www.avocat-tudor.ro

0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media