skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

De ce este avantajos sa inchei un contract individual de munca pe durata nedeteminata

 

De ce este avantajos sa inchei un contract individual de munca pe durata nedeteminata

 

Regula generala a incheierii contractelor de munca in dreptul nostru este este ca acestea se incheie pe durata nedeterminata.

Aceasta este o dispozitie favorabila salariatilor,dispozitiile referitoare la incheierea contractului de munca pastrand  traditia din dreptul romanesc,atat de utila si necesara,conform careia contractul individual de muncă se încheie pe durată nedeterminată.

Tocmai din acest motiv, se prevede in mod expres ca,numai prin excepţie, contractul individual de muncă se poate încheia şi pe durată determinată, în condiţiile expres prevăzute de lege.

 

Incheierea contractului individual de munca pe o durata nedeterminata este insa o clauza necesara si utila pentru ca ofera stabilitate in munca precum si de protectie salariatului.

Se constata insa ca,in special in statele din continentul nord american, practica obisnuita de incheiere a contractelor individuale de munca este cea pe durata determinata. In acest fel se confera, in mod unilateral, doar angajatorilor mari avantaje,aspectul profitului fiind cel determinant.

 

In acest fel,angajatii cu contract de munca pe durata determinata sunt privati de acordarea unor drepturi care li se cuveneau daca beneficiau de contract de munca pe durata nedeterminata. Deloc de neglijat este si ca,sunt confruntati cu problema instabilitatii locului de munca,aspect ce poate crea numeroase probleme.

 

Revenind la contractele de munca pe durata nedeterminata,o clauza utila este clauza de stabilitate prin care se garanteaza mentinerea salariatuluiin munca sa o perioada certa de timp.

 

Tinand cont de realitatea din zilele noastre,Codul muncii reglementeaza si contractele de munca pe durata determinata.

Asa cum ama aratat,dat fiind caracterul de exceptie al contractului individual de muncă pe durata determinata,acesta poate  fi incheiat numai în următoarele cazuri:

  1. a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;

b)creşterea şi/sau modificarea temporară a structurii activităţii angajatorului;

  1. c) desfăşurarea unor activităţi cu caracter sezonier;
  2. d) în situaţia în care este încheiat în temeiul unor dispoziţii legale emise cu scopul de a favoriza temporar anumite categorii de persoane fără loc de muncă;
  3. e) angajarea unei persoane care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă;
  4. f) ocuparea unei funcţii eligibile în cadrul organizaţiilor sindicale, patronale sau al organizaţiilor neguvernamentale, pe perioada mandatului;
  5. g) angajarea pensionarilor care, în condiţiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
  6. h) în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte sau programe.

Deasemenea, contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.

În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.

  • Alte articole de acelasi autor:

In ce conditii instanta apreciaza ca un conducator auto este in stare de necesitate cand savarseste infractiunea de conducere a unui vehicul fara permis de conducere;

In ce constau obligatiile proprietarilor persoane fizice si juridice de vehicule conform legislatiei rutiere;

-In ce situatii in cazul raspunderii solidare pentru repararea prejudiciului fiecare inculpat raspunde doar pentru responsabilitatea sa;

 Care sunt criteriile de stabilire a daunelor morale in cazul unui accident cu mai multe victime;

 In ce conditii se apreciaza ca o persoana comite infractiunea de violare vietii private;

– Ce trebuie sa stim despre infractiunile prevazute de Legea 31/1990 privind societatile comerciale.

Cum interpreteaza notiunea de accident de circulatie din definirea infractiunii de parasirea locului accidentului Curtea Constitutionala.

INFRACTIUNILE CONTRA PATRIMONIULUI;

UNELE REGLEMENTARI PRIVIND PERSOANA JURIDICA IN NOUL COD CIVIL(NCC). PREZENTARE DE CATRE CABINET AVOCATURA TUDOR ION;
-Ce se poate invoca pentru anularea deciziei de sanctionare disciplinara cu referire la procedura cercetării disciplinare;

-Din ce motive DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la infractiunea de favorizarea faptuitorului in cazul persoanelor condamnate care apar ca autori de lucrări științifice.

Responsabilitate,profesionalism,confidentialitate fata de client

www.avocat-tudor.ro

0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media