skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Cum s-au facut inscenarile de accidente rutiere cu autoturisme de lux avariate in judetul Suceava si ce pedepse prevede legea penala

Cum s-au facut inscenarile de accidente rutiere cu autoturisme de lux avariate in judetul Suceava si ce pedepse prevede legea penala

Imagini pentru imagini accidente rutiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată in calitate de inculpaţi mai multe persoane  din acest judet care se presupune ca au înscenat 18 accidente rutiere în zona Rădăuţi, Fălticeni şi Iaşi pentru a repara mai multe autoturisme de lux pe care le-au cumpărat deja avariate din străinătate.

Infracţiunile retinute sunt:înşelăciune, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, fals în declaraţii şi participaţie improprie la fals intelectual.

 

  • Ce retine rechizitoriul

 

In actul de acuzare se precizeaza ca în perioada 2009-2012, cei in cauza au indus în eroare sau au încercat să inducă în eroare societăţi de asigurări, înscenând accidente rutiere pentru a obţine despăgubiri. Se mai retine ca acestia aduceau din străinătate autoturisme scumpe, de lux, deja avariate,  pe care le vindeau ulterior mult mai scump după ce le reparau în baza poliţelor RCA în urma unor accidente înscenate. De asemenea, cei in cauza foloseau maşini Dacia vechi pentru a produce evenimente rutiere.

Imagini pentru imagini accidente rutiere

In ce priveste modalitatea in care actionau, in actul de acuzare se  mai arata ca soferii Daciilor manevrau brusc stânga volanul pentru a evita un câine sau o groapă, ocazie cu care loveau lateral autoturismele de lux aflate în depăşirea lor şi care în urma impactului se izbeau în copaci, stâlpi sau parapeţi din beton. Ulterior, se modifica numele societăţii de asigurări, al proprietarului, conducătorului auto, precum şi numărul de înmatriculare.

 

Din cercetari a rezultat ca autoturismele ar fi fost aduse din Marea Britanie si au fost prezentate societăţilor de asigurări cu numere de înmatriculare britanice sau cu numere de înmatriculare provizorii, in acest fel beneficiind de despăgubiri necuvenite cuprinse între 25.000 – 60.000 de lei pentru fiecare maşină reparată, în baza poliţei de asigurare de răspundere civilă auto RCA.

In ce priveste infractiunile pentru care au fost trimisi in judecata urmeaza daca in cauza sunt intrunite elementele constitutive ale acestora dupa cum urmeaza:

 

  • Ce prevede Codul penal despre infractiunea de inselaciune

Imagini pentru imagini accidente rutiere

Infractiunea de inselaciune este prevazuta in art.244 din Codul penal si dispune ca inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

 

Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Împăcarea înlătură răspunderea penală.

 

  • Ce prevede Codul penal despre infractiunea de fals în înscrisuri sub

semnătură privată

 

Infractiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată este prevazuta de art.322 din codul penal si dispune ca falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Tentativa se pedepseşte.

 

  • In ce priveste modurile de savarsire a infractiunii la care se refera art.

322 Cod penal, acestea prevad urmatoarele.

 

Art. 320 din Codul penal:

-se refera la falsul material în înscrisuri oficiale si dispune ca falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Falsul prevăzut în alin. (1), săvârşit de un funcţionar public în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Sunt asimilate înscrisurilor oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.

Tentativa se pedepseşte.

Art.321 din Codul penal:

Se refera la infractiunea de falsul intelectualsi prevede ca falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Tentativa se pedepseşte.

 

  • Alte articole de acelasi autor:

-Ce masuri trebuiesc intreprinse daca ti-a fost avariata masina;

Care sunt criteriile de stabilire a daunelor morale in cazul unui accident cu mai multe victime;

-Infractiunea de evaziune fiscala savarsita prin “sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea , declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate”-

-Conditiile in care este angajata raspunderea administratorului fata de Societatea Comerciala;

Cum a analizat instanta suprema cazul in care s-a sustinut ca revocarea din functie a directorului general a fost fara justa cauza, abuzivă, discretionara, fără temei legal si este indreptatit la daune-interese;

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design