skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

CUM PROCEDATI DACA SUNTETI VICTIMA UNUI ACCIDENT PROVOCAT DE UN CONDUCATOR AUTO CE ARE AUTOVEHICULUL ÎNMATRICULAT ÎN ALTĂ ȚARĂ

CUM PROCEDATI DACA SUNTETI VICTIMA UNUI ACCIDENT PROVOCAT DE UN CONDUCATOR AUTO CE ARE AUTOVEHICULUL ÎNMATRICULAT ÎN ALTĂ ȚARĂ

 

Modificari la politele RCA: Soferul pagubit va solicita despagubiri de la proprii asiguratori

Daca sunteti victima unui accident de care se face vinovat un conducator auto care are autovehicul înmatriculat în altă țară primul pas este să  solicitati unității de poliție din aria de competenta in care s-a produs accidentul, si sa cereti incheierea unui proces-verbal.

 

  • Ce trebuie sa cerem agentului constatator

 

lProcesul verbal va trebui sa contine date din care sa rezulte urmatoarele:

-imprejurarile in care a fost produs accidentul;

-sa se consemneze  datele de identificare ale autovehiculelor implicate;

-date despre firmele si conditiile de asigurare;

-date de identificare despre conducatorii auto si alte persoane aflate in autovehicule sau care cunosc despre accident.

 

  • Ce date trebuie sa obtinem in legatura cu cel care a provocat accidentul

ASF a amendat City Insurance si pe directorul general al societatii de asigurari

Este recomandabil să obțineți de la conducatorul auto caruia ii apartine culpa in producerea accidentului copie după documentul de asigurare Carte Verde al autovehiculului din străinătate.

 

Intr-un articol publicat pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara se arata ca este recomandabil ca respectiva copie sa fie certificată pentru conformitate cu originalul de către organul competent si ca este posibil ca pentru autovehiculele înmatriculate în unul din statele Spaţiului Economic European, şoferul acestora să nu poată prezenta un document de asigurare Carte Verde.

Într-o astfel de situaţie, trebuie avut grijă ca numărul de înmatriculare, precum şi marca şi tipul autovehiculului să fie indicate corect în procesul-verbal încheiat de autoritățile competente.

 

În situatia in care sunteti victima unui accident de care se face vinovat un conducator auto care are autovehicul înmatriculat în altă țară, urmatorul pas este sa va adresati Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – Biroul Carte Verde din România.

 

Conform aceluiasi articol mai sus aratat, aceasta unitate urmeaza sa identifice  corespondentul de pe teritoriul României al societății de asigurare străine unde vinovatul de accident (cel cu mașina înmatriculată în altă țară) are asigurare.

 

De mentionat ca si pe pagina de internet a BAAR se regăsește lista acestor corespondenți. În cazul în care nu se găseste corespondentul sau în cazul în care societatea de asigurare a vinovatului nu are corespondent numit pe teritoriul României, de asemenea este necesar sa va adresați BAAR.

 

In continuare, dosarul unei daune provocate de un autoturism înmatriculat în altă țară este gestionat fie prin intermediul corespondentului, dacă există, situatie in care urmeaza să vă adresați direct acestuia, fie prin intermediul BAAR, in cazul in care nu există corespondent.

  • Alte articole de acelsi autor:

In ce consta infractiunea de inalta tradare raportat la implicarea in demonstratiile de strada din aceste zile;

Ce infractiuni contra securitatii nationale prevede Codul penal;

–  Ce trebuie sa dovedesti daca esti sanctionat pentru taximetrie clandestina in scopul anularii procesului verbal;

CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL;

In ce cazuri se acorda exercitarea autoritatii parintesti unui singur parinte in caz de divort

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media