skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Ce trebuie sa stim, despre ce reprezinta si ce riscuri acopera asigurarea RCA si asigurarea facultativa CASCO

Ce trebuie sa stim, despre ce reprezinta si ce riscuri acopera asigurarea RCA si asigurarea facultativa CASCO

 

Un avocat va poate preciza inca de la inceputul unei consultatii juridice pe aceasta tema ca asigurarea RCA este obligatorie prin lege, pe cand asigurarea CASCO este facultativa.

 

  • Ce este o asigurare RCA

 

Daca s-ar incerca o definitie, asigurarea RCA este acel tip de asigurare prin care persoanele prejudiciate sunt indreptatite sa primeasca despăgubiri pentru daunele materiale, decesul ori vătămările corporale suferite în urma unui accident auto care a fost produs din vina conducătorului asigurat.

 

Cu alte cuvinte, in situatia in care te faci vinovat de producerea unui accident auto, RCA-ul tău va trebui sa plateasca pentru vătămările corporale sau decesul celui pe care l-ai accidentat, pagubele materiale pe care le-ai provocat, pentru prejudiciul rezultat din lipsa de folosință a celuilalt vehicul avariat si cheltuielile de judecată.

asigurarea-de-raspundere-auto

In ce priveste pretul unei poliţe asigurare RCA, acesta diferă în funcţie de compania de asigurări si criteriile ce se au in vedere la a stabilirea tarifelor.

Astfel, limitele de despăgubire pe eveniment sunt de 1.000.000 EUR (pagubele materiale) şi 5.000.000 EUR (vătămări corporale şi deces).

O situatie speciala este cea  in care nu ai asigurare RCA, in acest caz vei fi penalizat cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare. De asemenea, dacă vei fi găsit vinovat de producerea unui accident, vei plăti toate despăgubirile.

 

  • De ce este nevoie de asigurare CASCO daca ai RCA

 

Desigur ca unele persoane pot sa-si puna intrebarea, in ce masura este nevoie de asigurarea facultativă CASCO  daca poseda deja o asigurare RCA.

Raspunsul este acesta:

-polița RCA acoperă numai daunele pe care le provoci altora din vina ta.  —asigurarea CASCO îți protejează mașina, putand să acopere, spre exemplu si urmatoarele riscuri:

-avarii produse de accidente in trafic, incendiu, explozie, caderi accidentale de corpuri pe masini, fenomene naturale, furturi, daune si alte riscuri.

 

  • Ce criterii se au in vedere pentru o asigurare CASCO

 

In ce priveste prețul pentru o asigurare CASCO, acesta se calculează ca procent din suma asigurată ori ca sumă fixă iar riscurile acoperite și excluderile diferă de la un asigurător la altul.

 

In acest sens, urmeza sa fie luați în calcul urmatoarele criterii:

locul de înmatriculare, numărul de km. parcurși anual, modul de utilizare a mașinii, profilul șoferului, numărul de utilizatori ai vehiculului, vechimea mașinii sau istoricul de daune.

 

  • Articole de acelasi autor:

Cum va puteti apara in instanta daca politia rutiera depune doar procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei;

Ce trebuie sa stii in opinia unui avocat despagubiri asigurari si accidente daca asiguratorul refuza sau amana plata in caz de dauna;

– Ce trebuie sa faci daca esti implicat intr-un accident rutier sau alt incident in trafic;

– Ce trebuie sa cunoastem despre răspunderea disciplinara a medicului.

 

www.avocatul-tudor.ro

0724260393

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media