skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Ce reguli de circulatie trebuie sa respectam pe autostrada

 

Ce reguli de circulatie trebuie sa respectam pe autostrada

Vineri după-amiază, 16 decembrie 2016, pe autostrada A2, pe sensul de mers Feteşti – Cernavodă, la kilometrul 147, traficul a fost intererupt din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren, un autocamion şi o autoutilitară, conform anunțului Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

În urma accidentului, o persoană a murit pe loc iar alte trei au fost rănite si si conform unor surse media una dintre cele trei persoane rănite a murit la spital. Din primele informații rezulta că șoferul dubiței, care a murit pe loc, schimba o anvelopă, la marginea autostrăzii, când un TIR l-a lovit în plin.

 

S-au dispus masuri prin care circulaţia spre Constanţa a fost deviată de la Feteşti pe DN3B, prin Făcăeni, către DN2A Giurgeni – Constanţa.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să părăsească autostrada de la Drajna către Slobozia, pe DN21, apoi să circule pe DN2A Slobozia – Giurgeni – Constanţa.

 

In acest context este bine sa ne reamintim unele reguli de circulatie care trebuie avute in vedere pe autostrada.

 

  • Ce prevede legislatia rutiera

 

Art. 74 din OUG/195/2002 prevede urmatoarele:

Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

 

De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile.

 

Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.

Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreaptă a autostrăzii, în sensul de mers.

 

  • Cum se intra pe autostrada

Imagini pentru imagini autostrada

In ce priveste manevra de intrare pe autostrada, mai intai este necesara incadrarea pe banda de intrare si semnalizarea intentiei de a intra pe autostrada, implicit accelerarea pana la momentul cand se ajunge la viteza cu care se desfasoara traficul.

In continuare, ar trebui sa se ramana pe prima banda pana se va adapta viteza de deplasare la conditiile de trafic, urmand ca mai apoi sa execute manevre de depasire.

 

  • Circulatia pe autostrada

 

In cazul autostrazii cu doua benzi se va circula pe prima banda, iar cea de-a doua se va folosi numai in cazul depasirilor, dupa care se va reveni pe prima banda. Ambele benzi pot fi folosite de toate tipurile de autovehicule.

 Pentru schimbarea benzilor pe autostrada va fi necesar sa se semnalizeze intentia de schimbare a benzii, luate masuri de asigurare ca din spate nu vin alte autovehicule care circula cu viteza mai mare, dupa care, in final se va schimba banda.

Imagini pentru imagini autostrada

Autostrada este destinata unei circulatii rapide si in conditii de siguranta si se desfasoara pe doua sensuri de circulatie care sunt separate printr-o zona mediana, aceasta nefiind destinata circulatiei

Accesul pe autostrada se face pe o bretea de acces, prelungita cu o banda de accelerare.

iesirea de pe autostrada se face pe breteaua de iesire, aceasta fiind precedata de o banda de accelerare.

 

Viteza autoturismelor este limitata la 130 km/h, dar nu mai mica de 50 km/h.

In situatia restrictiilor de viteza, acestea vor fi semnalizate prin indicatoare.

 

  • Ce manevre sunt interzise

 

Manevra de intoarcere este interzisa pentru ca ar urma sa se circule pe contrasens.

Manevra de mers inapoi este, de asemenea interzisa

Circulatia pe banda de urgenta pentru depasiri.

Intoarcerea prin traversarea spatiului central

  • Alte articole de acelasi autor:

 

-Care sunt obligatiile conducatorilor auto implicati intr-un accident de circulatie;

Conferința cu tema „Răspunderea penală în dreptul afacerilor”;

– Ce posibilitate ofera Legea 143/2000 persoanei cercetate pentru deţinere illegala de droguri pentru propriul consum de a nu mai executa pedeapsa privativă de libertate;

Cum se contesta in domeniul fondurilor europene un proces-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţei bugetare.

– Criterile pe baza carora daunele morale sunt apreciate de Inalta Curte de Casatie si Justitie acordarea daunelor morale in cazul unui prejudiciu de imagine.

www.avocat-tudor.ro

0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design bratari bratari barbati bratari femei bratari dama bratari ieftine seturi de bratari brățări bărbați agentie marketing reclame facebook reclame google agentie promovare site promovare online campanii google campanii facebook promovare seo servicii marketing promovare social media