skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Ce date nu trebuie sa lipseasca de la o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere

Ce date nu trebuie sa lipseasca de la o actiune pentru majorarea pensiei de intretinere

Ca avocat in Bucuresti,am constatat ca pe rolul instantelor se afla deseori dosare ce au ca obiect actiuni pentru majorarea pensiei de intretinere.
Desigur ca sunt situatii in care se impune majorarea pensiei de intretinere in raport de nevoile minorului si veniturile paratului,astfel ca cel care se considera prejudiciat trebuie sa aiba initiativa sesizarii instantei cu o astfel de cerere.
Trebuie avut in vedere ca in materie civila,in principiu,procesul civil nu se declanseaza din oficiu,ci numai la cererea celui a carui drept a fost incalcat.

Actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere,ca orice cerere de chemare in judecata adresata instantei,trebuie sa indeplineasca anumite cerinte pentru ca sa fie admisa.
Aceasta trebuie formulata in scris si sa cuprinda indicarea instantei careia ii ei este adresata,numele,prenumele,domiciliul sau resedinta partilor,numele si prenumele reprezentantilor si datele lor de identificare,motivele cererii,semnatura.

In plus,in cazul in care instanta este sesizata cu o astfel de cerere,reclamantul va solicita ca prin hotararea pe care o va pronunta instanta sa dispuna majorarea pensiei de intretinere stabilite,pe seama paratului si in favoarea minorului,in raport cu nevoile de intretinere ale minorului si mijloacele materiale ale paratului,cu incepere de la data introducerii cererii si pana la majorat.

De asemenea,se va solicita instantei obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata.
O problema importanta care trebuie expusa in mod corespunzator in redactarea cererii o reprezinta aratarea motivelor cererii.
Nu se va omite din expunere,si se va arata cu claritatea necesara intelegerii de catre instanta de judecata, prezentarea de date despre ceea ce a stabilit instanta care a judecat cauza anterior cu privire la exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului,modalitatea de pastrare a legaturilor personale ale paratului cu minorul precum si in ce consta obligatia acestuia de a contribui la cheltuielile de crestere,educare si invatare.

De asemenea,sunt necesare precizari referitoare la cuantumul pensiei de intretinere, modalitatea in care s-a stabilit cuantumul pensiei de intretinere si de cand anume.

Raportat la aceste date,se va motiva in mod corespunzator faptul ca nevoile de intretinere ale minorului au crescut si de asemenea,veniturile paratului,astfel ca si posibilitatile materiale ale acestuia s-au majorat.

Se vor face referiri concrete care sa sustina cererea de majorare a pensiei de intretinere datorata pentru cheltuielile de crestere,educare si invatare ale minorului,in raport cu nevoile acestuia si cresterea veniturilor paratului.

Pentru dovedirea pretentiilor se va solicita instantei admiterea de probe,din care exemplificam: interogatoriul paratului,adeverinta privind veniturile nete ale paratului,certificatul fiscal al acestuia,inscrisurile pe care dovediti cele aratate in actiunea pentru majorarea pensiei de intretinere.

Se vor anexa copii certificate de pe acte si documente in sustinerea cererii,cum ar fi:certificatul de divort,hotarare de divort,certificate de nastere minor,acte care sa dovedeasca nevoile crescute ale minorei.
• Alte articole de acelasi autor:
-In caz de refuz nejustificat autoritatea publica poate fi obligata sa elibereze certificatul de urbanism;
–Cum solicitati audierea ca martori a rudelor in cazul contraventiilor la regimul circulatiei rutiere;
–Ce trebuie sa stim, conform avocat asigurari despre ce reprezinta si ce riscuri acopera asigurarea RCA si asigurarea facultativa CASCO;
-Avocat penalist Bucuresti;
–In ce situatii se poate limita programul de vizitare a minorului de catre un parinte dupa divort;
–In ce situatii desi legea da posibilitatea incetarii procesului penal prin impacare sau acord de mediere unele persoane nu pot beneficia de aceste prevederi;
–Ce trebuie sa stim in opinia unui avocat infractiuni trafic si consum de droguri despre ce prevede Legea nr.143/2000;
-Concedierea salariatului pentru necorespundere profesionala.
Profesionalism,responsabilitate,loialitate fata de client.
www.avocat-tudor.ro
0724260393

Avocat Bucuresti

[fc id='1'][/fc]

Back To Top