skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Care sunt obligatiile conducatorilor auto implicati intr-un accident de circulatie

Care sunt obligatiile conducatorilor auto implicati intr-un accident de circulatie

 accident comic

In calitate de avocat avand competente in accidente si legislatie rutiera apreciez ca, in ce priveste obligatiile conduicatorilor auto implicati intr-un accident de circulatie acestea depind de gravitatea accidentului.

Aceste obligatii  ar putea fi sistematizate dupa cum urmeaza.

 

  • Conducătorii auto implicaţi într-un accident de circulaţie, din care a

rezultat numai avarierea autovehiculelor.

 

Acestia sunt obligaţi să se prezinte la organele de poliţie pentru declararea evenimentului, împreună cu autovehiculele avariate.

Conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a prezenta organelor de poliţie următoarele documente:

-actul de identitate;

-permisul de conducere;

-certificatul de înmatriculare al autovehiculului;

-dovada de achitare a primei de asigurare prin efectul legiii

 

  • În cazul accidentelor de circulaţie cu avarii (tamponări)

 

Conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a se prezenta în termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare, care se eliberează numai în baza declaraţiilor date de aceştia.

Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 30 zile.

Cum faci praf o masina de 1 milion de Euro

Din experienta ca avocat avand competente in accidente si legislatie rutiera am constatat numeroase cazuri in care, din diferite motive, conducatorii auto aflati intr-o asemena situatie, au neglijat sa se prezinte la organul de politie in termen de 24 de ore de la producerea accidentului.

 

O alta situatie este reprezentata de cea in care  unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la poliţie.

Intr-o semenea imprejurare, celălalt conducător auto trebuie să furnizeze cât mai multe amănunte despre autovehiculul respectiv (tip, număr de înmatriculare, marca, etc.) şi, dacă este posibil, datele eventualilor martori oculari.

 

  • In ce constau obligatiile lucratorilor de politie intr-un asemenea caz

 

 

La randul lor, lucrătorii de poliţie sunt obligati sa efectueze demersurile necesare pentru identificarea autovehiculului implicat în evenimentul rutier şi a conducătorului auto care nu s-a prezentat la poliţie în vederea constatării.

 

  • Cum procedati daca ati gasit autovehiculul dumneavoastra avariat in

timp ce se afla in parcare

 

  • În cazul în care autovehiculul dumneavoastră a fost avariat în timp ce

era staţionat sau parcat, urmeaza să vă deplasaţi cu acesta la sediile menţionate pentru declararea evenimentului şi efectuarea documentelor de constatare.

Avantajele constatarii amiabile

 

Pentru evenimentele în care au fost implicate două vehicule, din care au rezultat numai pagube materiale, informarea societăţilor din domeniul asigurărilor se poate face şi în baza unui formular tipizat, eliberat de societăţile din domeniul asigurărilor, denumit constatare amiabila de accident.

 

In formularul respectiv, conducătorii vehiculelor implicate in evenimentul rutier consemnează circumstanţele producerii evenimentului, datele personale de identificare a vehiculelor implicate, precum şi a propriilor asiguratori.

 

  • Alte articole de acelasi autor:

 

Ce trebuie sa stim despre ce prevede Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri;

Cum se stabilesc despagubirele in cazurile de accidente produse de vehicule si modalitatea in care trebuie sa procedati in relatiile cu societatea de asigurare;

Conditiile in care este angajata raspunderea administratorului fata de Societatea Comerciala;

-INFRACTIUNI CONTRA SECURITATII NATIONALE

 

www.avocat-tudor.ro

0724260393

 

 

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design