skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Bancruta frauduloasa

Bancruta frauduloasa

Prevederile art. 241 din noul Cod penal, prin care s-a incriminat bancruta frauduloasa, reproduc in mare parte dispozitiile art.143 alin.2 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei.

Astfel, bancruta frauduloasa reprezinta fapta persoanei care, urmarind sa fraudeze pe creditori: falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului sau ascunde o parte din activul averii acestuia, sau care infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate; ori care instraineaza, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active.

Modificarile care se pot constata din redactarea art. 241 din noul Cod penal, fata de reglementarea din Legea 85/2006 sunt urmatoarele:

-punerea in miscare a actiunii penale pentru bancruta frauduloasa este conditionata de plangerea prealabila a persoanei vatamate;
-este adaugata conditia “in frauda creditorilor” la toate modalitatile sub care se poate savarsi aceasta infractiune.

Cerinta esentiala “in frauda creditorilor” are semnificatia ca prin actele materiale care au ca finalitate instrainarea, acestia isi vad diminuat dreptul de gaj general, avand in vedere situatia de insolventa.

In ceea ce priveste formele infractiunii se constata ca actele pregatitoare nu sunt incriminate, tentativa este incriminata in art.248 din noul Cod penal si poate sa fie savarsita in modalitatea intrerupta,consumarea infractiunii are loc in momentul producerii urmarii cerute de norma de incriminare  si poate fi savarsita in forma continuata.

Cabinet avocatura Tudor Ion
avocat-tudor.ro

0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design