skip to Main Content
0724.260.393 avocat_tudorion@yahoo.com

Raspunderea in cazul accidentelor rutiere

 In mod evident, in cazul unui accident de circulatie se pune problema stabilirii raspunderii care deriva dintr-o astfel de fapta, a vinovatiei si a raportului de cauzalitate.

Pentru unii conducatori auto, legislatia rutiera a carei incalcare li se imputa cand sunt implicati in accidente, pare a fi insuficient inteleasa.
Din acest motiv, contactarea unui avocat care sa ajute la cunoasterea interpretarii pe care o dau legislatiei rutiere organele judiciare, respectiv organele de urmarire penala si instantele de judecata poate ajuta sa le inteleaga mai bine si sa evite incalcarea lor.
Gasirea unei solutii corecte, pe criterii sigure si in conformitate cu prevederile legale, pentru a se ajunge la solutii juridice avantajoase pentru client in astfel de cazuri, reprezinta o necesitate imperativa si o decizie de responsabilitate.
Avem in vedere faptul ca in unele cazuri de accidente rutiere existenta victimei este de la inceput un fapt cert, incontestabil, o situatie care isi pune amprenta asupra intregului proces iar inchiderea cazului pe motivul ca nu se poate stabili cu certitudine cui revine raspunderea pentru accident este putin probabila.
De asemenea, se impune contactarea unui avocat in accidentele datorate culpei mai multor persoane, coliziunile dintre mai multe autovehicule, accidentarii pietonilor, accidentele de circulatie datorate unor defectiuni tehnice sau starii necorespunzatoare a drumului.
In cazul in care se pune problema atragerii raspunderii dvs. intr-un caz de asemenea natura,  poate sa va apere in fata  oraganului de cercetare al politiei, procurorului sau instantei de judecata prin furnizezarea solutiei juridice corespunzatoare pe baza criteriilor prevazute de lege si care sa va avantajeze.
Trebuie avut in vedere si ca, in cazurile de furt, viol, etc., doar in dosarele cu autori necunoscuti se pune problema identificarii persoanei care a savarsit fapta, in timp ce in cercetarea accidentelor de circulatie o astfel de suspiciune exista chiar si atunci cand nici unul dintre suspecti nu contesta ca a participat la accident.
 Accidentul de circulatie a fost definit ca fiind evenimentul produs intr-un ansamblu de imprejurari proprii circulatiei rutiere, care are drept consecinta uciderea unei persoane sau a mai multora, vatamarea corporala a unei persoane sau a mai multora si pagubirea unui patrimoniu.
Spre exemplu, una dinte cauzele cele mai frecvente ale accidentelor de circulatie o reprezinta viteza si un criteriu principal pentru stabilirea raspunderii in cazul accidentelor in care este incriminata cauzal viteza este cerinta ca soferul sa fie in stare, in orice imprejurare, sa opreasca autovehicului inaintea oricarui obstacol previzibil.
      Se are in vedere intr-un astfel de caz ca un accident de circulatie are drept cauza viteza cand conducatorul auto nu poate evita obstacolul prin oprirea masinii, desi a observat obstacolul din punctul de percepere posibila, a luat fara intarziere hotararea sa opreasca si a actionat imediat sistemul de franare, care a functionat corespunzator.
      Alte cazuri frecvente sunt infractiunile contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, astfel cum sunt prevazute in Codul penal in vigoare, art. 334-341.
     Acestea sunt urmatoarele:
Punerea un circulatie sau conducerea unui vehicul nein matriculat(art. 334 Cod penal); Conducerea unui vehicul fara permis de conducere( art. 335 Cod penal); Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului(art.336 Cod penal); Refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice(art. 337 Cod penal); Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia(art. 338); Impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice(art 339 Cod penal);Nerespectarea atributiilor privind verificarea tehnica ori efectuarea reparatiilo( art. 340 Cod penal); Efectuarea de lucrari neautorizate in zona drumului public(art. 341 Cod penal).
 www.avocat-tudor.r0
0724260393

Avocat Bucuresti

Ne puteti contacta pentru orice detalii legate de serviciile oferite de cabinetul nostru de avocatura - 0724 260 393

Back To Top web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design